Manja Kamman

vergoeding hypnotherapie

Tip voor je spaarpot

Hypnotherapie kan levensveranderend zijn en de resultaten duurzaam. Het is een investering van je energie en van je tijd, maar ook van je middelen natuurlijk. Even een praktisch bericht tussendoor, over geld.

“Het beste wat ik ooit gedaan heb om dichter bij mezelf te komen.” Zomaar een reactie van een cliënt. En zelf word ik natuurlijk ook erg blij van goede resultaten, zoals wanneer iemand stopt met roken. Maar het allermooiste van mijn vak vind ik wel om mensen echt van binnenuit te zien veranderen. Om te zien hoe inzichten leiden tot verandering, en verandering weer tot nieuwe inzichten. Om er getuige van te mogen zijn hoe mensen weer gaan stralen en hoe dat doorwerkt op alle gebieden van hun leven – ook op vlakken waarvoor ze niet eens ‘in behandeling’ waren. En dat bovendien in relatief weinig tijd, want hypnotherapie is een kortdurende therapie. Dat alles maakt mij, zo tegen het einde van het jaar, dankbaar.


Vergoeding hypnotherapie: de mogelijkheden

Ben jij nou ook heel nieuwsgierig naar hypnotherapie en wat het je kan opleveren, maar twijfel je over de kosten? Weet dan dat je er nu (tot 31 december) je zorgverzekering voor 2018 op kunt aanpassen. Mijn diensten worden namelijk vergoed door veel zorgverzekeraars vanuit de aanvullende verzekering, onder de noemer ‘alternatieve zorg’. Voor deze zorg is géén wettelijk verplicht eigen risico van toepassing en je hebt er geen verwijzing door je huisarts voor nodig.

Op Zorgwijzer vind je nu een actueel overzicht van de zorgverzekeraars die hypnotherapie in 2018 vergoeden, met daarbij de hoogte van hun vergoedingen en de pakketten die je daarvoor kunt afsluiten. Ik ben aangesloten bij een erkende beroepsorganisatie (de Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten) en bij een koepelorganisatie (RBCZ) en voldoe daarmee aan alle (aanvullende) voorwaarden die verzekeraars stellen.

Maar ook zonder tussenkomst van de verzekeraar zijn er vergoedingen mogelijk. Werkgevers vergoeden mijn begeleiding soms als onderdeel van een coachingtraject. En onder bepaalde voorwaarden kun je de kosten aftrekken in je belastingaangifte; dit geldt voor zowel zelfstandig ondernemers als particulieren.

Je mag trouwens ook gewoon een keer langskomen voor een vrijblijvend kopje koffie of thee. Ik zie je graag! 🙂


Stuur me gerust een mailtje (manja@test.manjakamman.nl) of bel me als je nog vragen hebt (06-25 06 83 11).

Deel dit blog op sociale media:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Blijf op de hoogte

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Nieuwste blogs

praten over eetstoornis

In gesprek met mijn eetstoornis

Waarom voel ik me zo ongemakkelijk als gesprekken over eetstoornissen zich concentreren op extreem eetgedrag, gewicht of lichaamsbeeld? Om hier achter te komen, vroeg ik

Symbiosetrauma

Symbiosetrauma: liefde met littekens

Vandaag precies 75 jaar geleden leidde een tragisch ongeluk tot een complexe traumareeks die ten minste drie generaties heeft beïnvloed. Dit is het verhaal van