Manja Kamman

Craving Course

Is jouw energie volledig gericht op een verslavende gewoonte of eetprobleem? Je bent niet de enige. De Craving Course is een nieuw, empowerend en intensief programma in groepsverband. Voor mensen die verlangen naar échte vrijheid en verbinding, met zichzelf en met anderen.


Wat is de Craving Course?

De Craving Course is een diepgaande, transformatieve ontdekkingsreis naar vrijheid en herstel, waarbij je samen met anderen werkt aan je persoonlijke groei. Want ook al ben jij de enige die het kan doen, je hoeft het niet alleen te doen.

Gedurende 8 maanden kom je 11 middagen samen met een intieme, ondersteunende groep medereizigers. Met behulp van ervaringsoefeningen, visualisaties, gesprekken, opstellingen en theoretische kennis ga je aan de slag met jouw ‘ongewenste gewoonte’ en herstel je stapsgewijs het contact met jezelf. Het doel van de Craving Course is dat jij rust en geluk vindt in jezelf, in plaats van in externe middelen of gewoonten.

De Craving Course houdt het midden tussen een training voor persoonlijke ontwikkeling en intensieve therapie in groepsverband. Je gaat zowel praktisch aan de slag met het behalen van je doelen, als dat je inzicht krijgt in achterliggende (vaak onbewuste) oorzaken, intenties en behoeften van je gevoelens en je gedrag. We gaan echt de diepte in: delen, voelen, ervaren en verbinden. Wat je daarentegen niet hoeft te doen, is vechten met jezelf.


Voor wie is de Craving Course?

De Craving Course is bedoeld voor iedereen die worstelt met een verslavende gewoonte of eetprobleem en bereid is om verandering te omarmen. Of je nu te veel drinkt, blowt, gokt, werkt, hunkert naar aandacht of worstelt met eetgedrag, je bent welkom. Ook als je al in herstel bent en tegen obstakels aanloopt, biedt de Craving Course waardevolle inzichten en ondersteuning.

De Craving Course is ook geschikt voor ervaringsdeskundigen en ervaringsprofessionals die willen kennismaken met werkvormen uit het boek Ik weet dat je er bent. Een voorwaarde is wel dat je je gelijkwaardig opstelt en je eigen thema’s inbrengt.


Waarom in een groep?

Schaamte is de motor achter een verslaving of eetstoornis, terwijl verbinding een krachtige tegenhanger is. Deelnemen aan een groep van gelijkgestemden biedt de mogelijkheid om je kwetsbaar op te stellen en open te zijn over je gevoelens, wat essentieel is voor herstel. Je echt gezien en gehoord voelen, werkelijk gekend en geaccepteerd, werkt enorm helend. Anderen steunen, motiveren en inspireren je. De kans op duurzaam herstel is simpelweg veel groter als je het niet alleen doet.

Veel mensen vinden het spannend om in een groep te zijn. Vaak is die angst geworteld in eerdere ervaringen van onveiligheid. Je verbinden met een groep mensen met gedeelde kwetsbaarheden, waarbij duidelijke afspraken gelden op het vlak van vertrouwelijkheid, veiligheid en respect, kan helpen om je vertrouwen in onderlinge verbondenheid te herstellen. Het groepsproces gaat niet ten koste van jouw authenticiteit en je eigen proces. Er is alle ruimte voor jouw eigen thema’s en vraagstukken.


Werkvormen

In de Craving Course ontwikkel je een liefdevolle relatie met de verschillende aspecten van jezelf die betrokken zijn bij je probleem. We maken gebruik van ervaringsgerichte therapievormen, zoals Internal Family Systems (IFS) en Interactieve Zelfresonantie (IZR, een soort opstellingen), om inzicht te krijgen in je innerlijke wereld. Je leert ook technieken om stress te verminderen en zelfcompassie te vergroten, afkomstig van Acceptance and Commitment Therapy (ACT), lichaamsgerichte werkvormen, mindfulness en yoga.


Wat je kunt verwachten

Het programma omvat 11 live-bijeenkomsten, inclusief 1 terugkommiddag. Elke bijeenkomst staat in het teken van een specifiek thema:

 1. Persoonlijkheidsdelen in conflict
 2. Triggers
 3. Je ware Zelf
 4. Craving (trek, zin, hunkering, verlangen…)
 5. Trauma en hechting
 6. Stress en emoties
 7. Zelfbeeld en identiteit
 8. De anderen (in ons)
 9. Het pad van herstel: vallen en weer opstaan
 10. Zingeving: leven zoals je bedoeld bent
 11. Loslaten en rituelen (terugkommiddag)


Verder besteden we aandacht aan jouw natuurlijke kwaliteiten (en hun tegengestelden), zoals: authenticiteit, moed, verbondenheid, nieuwsgierigheid, zelfcompassie, hier en nu aanwezig zijn, creativiteit en manifesteren, rust, vertrouwen, puur en helder leven.

Daarnaast zul je oefeningen en hulpmiddelen krijgen om thuis verder te werken aan je herstel.

Individueel contact Voorafgaand aan de Craving Course zie ik je graag voor een persoonlijke intake om je doelen en verwachtingen te bespreken. Gedurende de training zijn er minstens 2 individuele contactmomenten inbegrepen, bedoeld als evaluatie om de voortgang te bespreken. Optioneel kun je ook individuele sessies plannen om specifieke thema’s verder te onderzoeken of te verdiepen. (Individuele therapiesessies zijn niet inbegrepen.)


Praktische informatie

GROEP 2 | zomer-najaar 2024 | max. 5 deelnemers

Data: za 13 jul ’24, vr 26 jul, za 10 aug, vr 23 aug, zo 8 sep, za 21 sep, zo 6 okt, za 19 okt, za 2 nov, vr 15 nov en za 8 mrt (’25). Reservedata (deze ook in je agenda zetten): vr 29 nov en za 14 dec.

Tijden: 13-17.30 uur.

Locatie: Wijttenbachstraat 50-B, 1093 JD  Amsterdam
(Mijn praktijk aan huis)

Kosten: €1399 (inclusief btw voor particulieren, exclusief btw voor bedrijven en instanties)

Houd er rekening mee dat slechts een deel van de Craving Course wordt vergoed vanuit een aantal aanvullende zorgverzekeringen. (Afhankelijk van je verzekering krijg je €160-200 terug). Vraag mij naar meer informatie.


GROEP 3 | najaar 2024-voorjaar 2025 | max. 8 deelnemers

Data: za 5 okt ’24, vr 18 okt, za 9 nov, za 23 nov, za 7 dec, za 21 dec, za 4 jan ’25, za 18 jan, za 1 feb, vr 14 feb en za 28 jun. Reservedata (deze ook in je agenda zetten): zo 2 mrt en za 15 mrt ’25.

Tijden: 13-18 uur.

Locatie:
Kraijenhoffstraat 141A, 1018 RG  Amsterdam
(Praktijk Van hoofd naar lijf)

Kosten: €1399 (inclusief btw voor particulieren, exclusief btw voor bedrijven en instanties)

Heb je interesse?

Je kunt je nu aanmelden voor een intakegesprek

Neem contact met me op via het contactformulier of stuur een mail naar manja@manjakamman.nl, of een appje naar 06-25 06 83 11. Alleen informatie aanvragen kan natuurlijk ook.