Manja Kamman

Mijn aanpak

Oorzaken en oplossingen

Ik ondersteun je bij het duurzaam minderen of stoppen met jouw ongewenste gewoonte of verslaving. Ik help je zoeken naar de onderliggende oorzaken en drijfveren en met het aanpakken van bijkomende klachten. Ik steun je bij het omgaan met moeilijke momenten, ‘craving’ en het voorkomen van een terugval. En ik begeleid je bij het omgaan met je gevoelens, het communiceren met anderen en bij je leefstijl, werk en persoonlijke groei. En terwijl we toch bezig zijn, help ik je om jezelf terug te vinden en weer lekker in je vel te zitten.

Mijn aanpak is integraal, praktisch en altijd afgestemd op jouw specifieke wensen en behoeften. Ik combineer intensieve coaching, counseling en gedragstherapie (Acceptance and Commitment Therapy) met psychosociale therapie die inspeelt op je onbewuste. Het bijzondere aan deze combinatie is dat je zowel heel oplossingsgericht werkt aan het behalen van je doelen, als dat je inzicht kunt krijgen in onderliggende, vaak onbewuste, oorzaken en behoeften. En dat wordt géén moeizaam traject waarbij je diep moet graven en spitten.

Therapie met je onbewuste

Bij verslavingsgedrag en veel andere klachten spelen onbewuste processen een belangrijke rol bij het in stand houden van je problemen. Vaak weet je zelf heel goed dat je bepaalde dingen niet of anders zou moeten doen, maar toch blijf je hetzelfde reageren. Ik werk met therapievormen waarbij je contact legt met delen van je onbewuste die met elkaar in conflict zijn, of zich verbergen. Zoals: hypnotherapie, Internal Family Systems, opstellingen, NLP, EMDR en brainspotting. Met deze methoden ga je voorbij het denken en praten en benader je je klachten op emotioneel en lichamelijk niveau, waardoor er wezenlijk iets in je beleving verandert en je problemen wél kunt oplossen. Op een vriendelijke manier maak je kennis met je onbewuste innerlijke systeem.  Je brengt op je onbewuste over wat je bewust al weet of verlangt, en tegelijkertijd maak je verborgen overtuigingen, emoties en ervaringen juist bewust zodat je er grip op krijgt.

Wát zeg je: ‘hypnotherapie’?

Om misverstanden te voorkomen: het gaat bij hypnotherapie niet om de ‘toneelhypnose’ die je misschien kent van tv. Je blijft bij bewustzijn, er gebeurt niets dat je niet wilt en na het consult herinner je je alles wat is gezegd en gevoeld vaak juist heel scherp. Hypnotherapie is een praktische en oplossingsgerichte vorm van psychotherapie waarbij je contact maakt met onbewuste overtuigingen en processen. Met hypnotherapie krijg je inzicht in waarom je op een bepaalde manier denkt, voelt en doet, hoe je met die gedachten en gevoelens kunt omgaan en hoe je iets kunt veranderen aan je gedrag. Doordat je onbewuste heel waarachtig naar voren brengt wat voor jou belangrijk is, is hypnotherapie een kans om dichter bij je kern te komen, bij wie jij werkelijk bent.

Bij hypnotherapie wordt therapeutisch gewerkt met hypnose. Hypnose is een staat van diepe ontspanning waarin je extra ontvankelijk bent voor indrukken, beelden, sensaties en inzichten die van binnenuit komen. Prikkels van buitenaf zijn op dat moment even minder voelbaar. Innerlijk is er juist sprake van verhoogde concentratie. Door de ontspanning en concentratie worden dingen helder en duidelijk. Dat levert naast inzichten ook op dat je deze leert toepassen in je dagelijks leven en zo je doelen kunt verwezenlijken. Hypnotherapie kan je ook helpen bij het oplossen van onderliggende problemen, het verwerken van trauma’s en om meer zelfvertrouwen te krijgen.

Ook als je al een behandelingstraject volgt, of therapieën achter de rug hebt, kun je veel baat hebben bij hypnotherapie. Hypnotherapie is zowel een op zichzelf staande behandelmethode als een waardevolle ondersteuning voor reguliere en andere complementaire behandelingen.

Wil je meer weten over hypnotherapie, behandeling, gewoontes en verslavingen? Lees verder op mijn blog of neem direct contact met me op.

Neem contact met me op

Heb je zin om weer vrij te zijn en voluit te genieten van je leven?
Neem dan contact met me op.