Manja Kamman

Ervaringen van anderen

Rika, 49 jaar

Ik heb mijn eetgedrag in de context van mijn jonge jeugd leren zien en begrepen waarom ik dingen doe. Dat heeft ervoor gezorgd dat het schuldgevoel over mijn gedrag minder is, wat dan weer een gunstig effect heeft op het eten. Eigenlijk is mijn doel veranderd: van het gedrag veranderen en daardoor slanker worden naar mijn gedrag begrijpen en in context zien, waardoor ik wat liever voor mezelf kan zijn, wat een effect heeft op mijn eetgedrag. Heel waardevol was het contact dat we maakten met de verschillende ‘personen’ in mij, om het onderscheid te leren maken: ‘wie (in mij) wil wat?’ Ik ga onze gesprekken missen.

Fien, 42 jaar

Jarenlang ging ik relaties aan met ‘verkeerde’ mannen waar ik te lang in bleef hangen. Een vriendin liet me ‘De leegte vullen. Hoe dan?’ van Manja lezen. Ik was er zo kapot van; dit ging over mij! Verslaafd aan liefde, aandacht, seks… Het ging over gemis en verlangen naar vervulling. Met Manja samen heb ik verschillende thema’s in mijn leven aangepakt. Loslaten van mijn ex, zelf kunnen opvullen van een tekort uit mijn jeugd, van binnenuit voelen wie ik ben en wil zijn. Door de hypnotherapiesessies kom je zo goed bij je gevoel, het was heel bijzonder om mee te maken en doordat je je bij Manja zo op je gemak voelt lukt dit ook boven verwachting snel.

Jasper, 30 jaar

Ik heb met jouw hulp verder gewerkt aan mijn herstel, het omgaan met perfectionisme, zelfwaardering en een positiever zelfbeeld. Verder hebben we gesproken over grenzen aangeven en hoe ik om kan gaan met spanningen en drukte in mijn hoofd (‘wandelend hoofd’). We hebben het ook veel gehad over solliciteren. Je hebt me goed ondersteund daarin, bijv. met tips om mijn LinkedIn profiel te updaten en op welke manier ik mijn herstel zou kunnen bespreken tijdens een sollicitatiegesprek. Al met al heb ik veel baat gehad bij de sessies. Met jouw zeer waardevolle hulp, lukt het me steeds beter om zaken vanuit spiritueel oogpunt te benaderen, iets dat me helpt bij het ervaren van meer mentale rust en kalmte.

Dieuwke, 34 jaar

(Na een jaar:) Het gaat goed met me. Ik ben nog steeds gestopt met roken. Vanaf het moment dat ik ben gestopt heb ik niet één sigaret meer gerookt: missie geslaagd dus. De eerste weken na het stopmoment was ik af en toe wel bang dat ik over stag zou gaan, maar het ging me eigenlijk een stuk makkelijker af dan gedacht. Dat gaf ook steeds meer vertrouwen, tot het punt dat je er eigenlijk ook niet meer mee bezig bent. Intern is toch de overtuiging en wetenschap ingesleten dat het roken een een vervanging is van andere behoeften. Dat het op zo’n moment dus interessanter is om te bedenken en te voelen wat dat dan is. Ik heb er een prettige ervaring met hypnotherapie en jouw aanpak aan overgehouden. Iets wat ik anderen ook zou aanbevelen.

Marie-Louise, 24 jaar

Mijn gedrag en gevoel werden sterk beheerst door negatieve gedachten en ervaringen uit het verleden. Zodanig dat ik mijn gedrag op bepaalde momenten niet meer kon herleiden naar het karakter van mijn persoonlijke zelf. Het was voor mij niet de eerste poging om te leren de controle en negatieve gedachten los te laten – echter heeft niemand mij beter kunnen begeleiden dan Manja. Door haar confronterende aanpak tijdens de sessies, alsmede haar directe, eerlijke en troostrijke karakter heb ik deze ‘demonen’ kunnen afpellen en ben ik weer in staat om de volledige versie van mijzelf te zijn.

Eva, 53 jaar

Ik kwam hier om meer rust in mijn eetpatroon en denken rond eten te krijgen. Het delen van ervaringen rondom verslaving, het respectvol ‘meezoeken’ en de wisselende werkvormen boden in de behandeling voor mij nieuwe manieren om met mijn emoties om te gaan. Ik voelde rust en ruimte om tot een verdere verkenning te komen en heb geleerd mezelf meer te vullen door zichtbaar te worden i.p.v. te vullen met eten. Voor mij heel waardevol geweest.

Martijn, 44 jaar

Voor iemand die eigenlijk zijn leven goed op de rit had, was er altijd dat ene ding: overgewicht. Dat terwijl ik rationeel wist dat ik dit ook wel moest kunnen aanpakken. En dat lukte mij ook vaak, maar dan telkens gevolgd door een zware terugval. Door de begeleiding van Manja heb ik geleerd hoe ik dit moet voorkomen in de toekomst. Door eerst mijn gedrag te herkennen dat leidt tot de terugval, of de verkeerde gewoonte. En ten tweede door te weten hoe ik met dit gevoel moet omgaan en er zoveel mogelijk voor te zorgen dat ik een terugval voorkom. Ten derde heeft zij mij geleerd dat er eigenlijk niet zoiets bestaat als een terugval. In mijn eigen woorden is een terugval een hobbel in het leven die je zo nu en dan tegenkomt en die je simpelweg neemt. Maar waarna je ook weer snel de teugels in eigen handen kunt nemen. En mocht er een terugval zijn of een echt grote dip, dan kan je altijd nog terugvallen op een reserveplan, op wat je geleerd hebt en pik je het daarna weer op op basis van wat je al weet. Dit allemaal geeft mij de rust om nu dat ene ding ook met een positieve blik te benaderen en te weten dat – ook als het even niet goed gaat – het daarna ook weer goed komt en dat ik mijzelf dus bij een tegenslag niet geheel hoef te verliezen in een negatieve spiraal. Dat heeft Manja voor mij betekend en dat zal zij voor mij blijven betekenen. Want de geleerde lessen, die raak ik niet meer kwijt. Dank Manja.

Draakje, 64 jaar

Dankzij de sessies met Manja zit ik niet meer in het gevecht met eten en voel ik me veel vrijer. Haar manier van werken is zeer zorgvuldig, creatief en respectvol. Het was een bijzondere reis samen en nu ga ik weer verder fietsen zonder zijwieltjes.

Kerala, 35 jaar

Mijn doel was de juiste mensen aantrekken die geschikt zijn voor een liefdesrelatie. Een romantische relatie heb ik niet, maar gezonde en liefdevolle vriendschappen wel, die ik ook als relaties beschouw. Ik heb geleerd om mij vaker te uiten. Ook als het oncomfortabel is, dus ik heb afscheid kunnen nemen van ongezonde romantische personen. Ik ben op dit moment erg tevreden met op mezelf zijn. De relatie met mezelf is gezond. Ik heb vertrouwen in de toekomst. Dit heb ik kunnen bereiken door met Manja te werken die professioneel en betrouwbaar is. Mocht je dit en sensitiviteit in een therapeut zoeken dan raad ik Manja van harte aan.

Jessy, 29 jaar

Manja heeft mij op een zeer prettige, professionele en gelijkwaardige manier geholpen. Het is mij gelukt om een gezonde relatie met eten te krijgen, ik ben niet meer obsessief bezig met eten en afvallen en kan weer tevreden zijn met mijn lichaam. Ik leef meer in het hier en nu, zonder angsten, en kan goed ontspannen. Tijdens de behandeling en na ons traject is er heel veel veranderd in mijn leven. In veel momenten waarin ik werd uitgedaagd om met stress en veranderingen om te gaan en te kiezen voor mezelf, heb ik juist mijn relatie met eten overwonnen. Tuurlijk zijn er nog momenten dat ik het moeilijk vind of waarin ik niet goed voor mezelf zorg. Maar dat is oké en ik blijf tevreden. Ik straf mezelf minder af en ben bewust van mijn patronen. Het lukt me steeds om de draad weer op te pakken, milder te zijn en overzicht te krijgen over wat er daadwerkelijk aan de hand is. Manja heeft me geleerd om op mijn gevoel te vertrouwen en dat deze er toe doet. Eerst richten op je eigen gevoel en dan kun je je pas richten op de ander.

Sanne, 47 jaar

Al ruim 30 jaar wordt mijn leven beheerst door een eetstoornis en al net zo lang probeer ik er vanaf te komen. 1½ jaar geleden bereikte ik een zoveelste dieptepunt en realiseerde ik me dat ik zo echt niet verder kon en wilde met mijn leven. Het dubbelleven dat ik leidde brak me volledig op. Ik ben 1½ jaar bij Manja in behandeling geweest en heb het contact met haar vanaf het eerste moment als heel persoonlijk, warm en fijn ervaren. Ik voelde me welkom, gesteund en gehoord, vrij om alles bespreekbaar te maken en vrij om volledig mezelf te zijn, op goede en minder goede momenten. We hebben samen op verschillende manieren onderzocht waarom ik mijn toevlucht nam tot mijn eetstoornis en ze heeft me heel veel mogelijkheden aangereikt die ik kan inzetten op moeilijke momenten. Daarnaast heeft haar onvoorwaardelijke vertrouwen in mij bijgedragen aan de ontwikkeling die ik heb doorgemaakt. Ik ben haar ongelofelijk dankbaar voor alles wat zij mij heeft gegeven. Ze heeft voor een kantelpunt in mijn leven gezorgd.

Erik, 43 jaar

Ik had een heftige tijd achter de rug en was aan het overleven. Ik had de behoefte om flink de bezem door de kast te halen en zaken waar ik geen energie aan ontleen af te sluiten. Een belangrijk onderdeel daarvan was stoppen met roken en daarvoor klopte ik bij Manja aan. Al direct bij onze eerste ontmoeting voelde ik me op mijn gemak en konden we aan de slag, en niet alleen met mijn verslaving. Nu ben ik van mijn verslaving af, ik heb veel meer rust en vertrouwen in mijn leven en ervaar vrijheid! Manja is doortastend en warm tegelijkertijd en stond volledig voor mij klaar. Zij heeft mij geholpen een moeilijke periode af te sluiten en ik ben trots op mijzelf.

Sterre, 28 jaar

Tijdens mijn intakesessie had ik me voorgenomen om misschien toch niet alles te vertellen, uit schaamte. Eenmaal in gesprek met Manja kwam alles er uit zonder enige gêne of schaamte. Dit kwam o.a. omdat ze haar eigen ervaringen ook deelde en liet merken dat niets raar of gek is. Samen hebben we gewerkt aan mijn eetprobleem. Fijn om met zachtheid aan jezelf te leren werken in plaats van te hard en voornamelijk fysiek.

Oema, 53 jaar

Zoekende naar mezelf, wetende dat ergens nog een mooi mens is maar die kon ik niet vinden, en levend met een groot verdriet, moest ik wat doen. Ik zat vast. Ik kwam bij jou terecht en wist bij binnenkomst en de intakesessie al dat ik goed zat. Ik ben een praktisch mens en je hebt de therapie voor mij zo praktisch mogelijk gemaakt. Dat was fijn. Ik heb geleerd mezelf groot en stralend te maken en dat helpt bij gesprekken/situaties die ik lastig denk te vinden. Maar het allerbelangrijkste is dat ik heb kunnen ervaren dat het mooie mens, de vrolijke, spontane en positieve vrouw er is en dat de muur (die ik had bedacht) er niet is en dat ik alles kan wat ik wil. Ik heb mezelf gevonden en ik mag lief zijn voor mezelf! Die inzichten en handvaten helpen mij elke dag. Dank je wel!

Chloe Tourneur, 34 jaar

Manja is een hele bijzondere therapeut met een geheel eigen werkwijze en voor mij een van de weinige therapieën die geholpen heeft, na heel wat therapeuten versleten te hebben. Ik kwam met depressieve klachten, een laag zelfbeeld en veel drugsgebruik en dat is allemaal verdwenen. Ik gun iedereen een Manja in zijn leven!

Bep, 48 jaar

Ik zat vast, had een vervelende eetgewoonte en erg veel moeite met de effecten van gezondheidsproblemen. Hypnotherapie sprak mij aan en zo vond ik Manja. Haar website sprak me aan omdat het allemaal niet zweverig maar juist praktisch klonk. In het kennismakingsgesprek vond ik de bekende ‘klik’ die er volgens mij altijd moet zijn met een therapeut, ik merkte dat ik zonder remmingen kon praten met haar. De 8 sessies therapie waren veelzijdig: opstelling, hypnotherapie, praten/discussie, en raakten me goed. Ik heb veel meer begrip en zelfinzicht geregen en ik zit zeker niet meer vast!

Katja, 35 jaar

Mijn sessies met Manja zijn ontzettend waardevol geweest. Door onze sessies ben ik meer in contact gekomen met mijn essentie, mijn intuïtie en mijn kracht. Ik drink geen alcohol meer en dat is geen keuze die ik heb “bedacht”, maar ik voel in elke vezel van mijn lijf dat dit nu de juiste keuze is voor mij, het beste voor mijn lijf, geest en ziel. Daarnaast voel ik meer vertrouwen in mijzelf, heb ik duidelijker wat ik wil, en durf ik meer te voelen en ga ik dingen die ik moeilijk vind niet meer uit de weg. Ik sta voller in het leven dan ooit, en daar geniet ik ontzettend van.

Nadine, 34 jaar

De sessies met Manja hebben mij geleerd waar mijn patronen (perfectionisme, controle) vandaan komen en we zijn ermee aan de slag gegaan. Ik heb lastige dingen onder ogen moeten komen die ver weg gestopt zaten dus dat was zeker niet gemakkelijk. Ik voelde me bij Manja heel veilig en volledig geaccepteerd, ze oordeelt niet en vindt niets raar. Hoe meer ik leerde over mezelf, hoe zachter ik werd en hoe beter ik voor mezelf ben gaan zorgen. Hierdoor zijn destructieve gewoontes volledig overboden geworden en ben ik veel dichter bij mezelf komen te staan.

Rupsje Nooitgenoeg, 36 jaar

Manja geeft een hele praktische, effectieve vorm van hypnotherapie. Ze heeft mij geholpen een spirituele reis te maken zodat ik in mijn onderbewustzijn tot inzichten kon komen, die ik in andere therapieën nooit heb verkregen. Met die inzichten zijn we aan de slag gegaan om ongwenste gedragingen te veranderen en gebeurtenissen in het verleden te accepteren. Na zo’n 10 sessies ben ik weer gelukkig met mezelf, heb ik weer een doel voor ogen en heb ik zelfs mijn droomman gevonden.

Frank, 42 jaar

In essentie helpt Manja je te komen tot een grotere bewustwording, van wat jou raakt, wie jij bent, waarom je dingen doet, wat gewoontes zijn. Vastzittende emoties kunnen zo beter geplaatst of opgelost worden. Er worden wonderbaarlijke resultaten bereikt die echt een hoe-kan-dit-nou-­effect hebben. En het mooiste is dat je de zelfkennis die je opdoet voor de rest van je leven kan meenemen om zelf verder aan te werken. Dat alles was een enorme verrijking voor mezelf.

Josephine, 25 jaar

Als ik Manja’s therapie / coaching kort zou moeten omschrijven? Nuttig én leuk! Ik was eerder in behandeling geweest voor boulimia nervosa, maar had nog steeds eetbuien. In het begin wist ik niet zeker of hypnotherapie echt iets voor mij zou kunnen zijn, maar Manja’s website sprak me heel erg aan. Tijdens de eerste sessie voelde ik me al meteen op mijn gemak. Niet alleen wist Manja het probleem goed te definiëren, ze hield ook rekening met wat ik aangaf fijn te vinden tijdens mijn behandeling. We bespraken iedere keer opnieuw waar ik die dag graag aan wilde werken. Ze nam echt de tijd voor me en na iedere sessie stond ik versteld van dat het daadwerkelijk had gewerkt. Ook heeft Manja me geleerd hoe ik dingen makkelijker los kan laten en mijn gedachten rustig kan krijgen. Ze is oprecht betrokken en ik weet dat ik altijd bij haar terug kan komen wanneer nodig. En last but not least: Iedere sessie was leuk en gezellig!

Sophie, 32 jaar

Ruim 15 jaar ben ik verslaafd geweest aan alcohol en cannabis. Heb meerdere vormen van therapie gedaan om te ‘dealen’ met deze problematiek. Nu ben ik vrij en hoef ik niet meer te gebruiken. Manja’s aanpak is heel helder en werkt voor mij. Omdat ik in contact ben gekomen met patronen waarvan bleek dat ik ze niet nodig heb. En zelfs mezelf leuker vind zonder. Wat voor mij ook het verschil maakte is dat we niet steeds hebben hoeven ‘praten’, maar steeds een soort spelletjes deden die werken. Dat ik dit heb ‘gedurfd’ is het grootste cadeau aan mezelf tot nu toe… ooit!

Mieke, 35 jaar

Ik kwam in de eerste plaats om van mijn eetobsessie af te komen en dat is gelukt. Heel langzaam verlies ik nu ook gewicht (zonder er moeite voor te doen). Verder wilde ik blijer zijn met mezelf. Dat gaat heel erg goed nu. Heel veel negatieve gedachten die ik voorheen over mezelf had, heb ik nu al maanden niet meer gezien. Dat is een enorme opluchting, en maakt mijn leven een stuk leuker. Er zijn echt dingen veranderd en het voelt alsof ik het allemaal zelf heb gedaan. En het was zoveel makkelijker dan ik dacht.

Lies, 39 jaar

Heel fijn hoe je mij geholpen hebt inzicht te krijgen in mijn gevoelens en emoties en het kanaliseren van de manier waarop ik die uitte. Je empathische houding en toch ook directe manier van werken pasten goed bij mij. Fijn hoe je alles per mail samenvatte en echt de tijd nam. Het is het beste wat ik ooit gedaan heb om dichterbij mezelf te komen. Je vindt snel aansluiting en daarom zou ik je bij iedereen van harte aanbevelen.

Neem contact met me op

Heb je zin om weer vrij te zijn en voluit te genieten van je leven?
Neem dan contact met me op.